دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 65 KB
تعداد صفحات : 100
بازدیدها : 327
برچسبها : سلامت روانی دانشجویان
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی مقایسه سلامت روانی دانشجویان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی با دانشجویان دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید بهشتی
در این تحقیق به بررسی مقایسه سلامت روانی دانشجویان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی با دانشجویان دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید بهشتی پرداخته شد سوالهای این پژوهش آن بوده است که آیا بین سلامتی روانی دانشکده علوم تربیتی با دانشجویان علوم پایه تفاوت معنی داری وجود دارد؛ و سوال دوم به این شکل بود که آیا بین سلامت روانی دانشجویان پسر دانشگاه علوم تربیتی-روانشناسی با دانشجویان پسر دانشگاه علوم پایه تفاوتهای معناداری وجود دارد؛ و سوال سوم به این شکل بود که آیا بین سلامت روانی دانشجویان دختر دانشگاه علوم تربیتی با دانشجویان دختر علوم پایه تفاوت معنی داری وجود دارد؟ و سوال چهارم به این مورد پرداخته بود که آیا بین سلامتی روانی دانشجویان دختر دو دانشکده با دانشجویان پسر دو دانشکده تفاوت معنی داری وجود دارد؟ جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان دو دانشکده بود که از بین دانشجویان این دو دانشکده تعداد 100 نفر به عنوان نمونه، از هر دو دانشکده با روش نمونه برداری تصادفی ساده انتخاب شد ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش عبارت بود از آزمون سلامت روانی (scl-90-R). روش تحقیق در این پژوهش روش همبستگی بود آزمون t برای دو گروه مستقل.
بررسی سولات در این پژوهش حاکی از آن است که ارتباط معنی داری بین سلامت روانی دانشجویان دانشکده علوم تربیتی و علوم پایه وجود نداشت و در مورد سوال دوّم و سوم هم سلامت روانی دانشجویان پسر و دانشجویان دختر دو دانشکده هم نتیجه مانند سوال اول بود یعنی تفاوت معناداری بین سلامت روانی آنها وجود نداشت ولی در مورد سوال چهارم نتیجه بر عکس بود یعنی اینکه تفاوت معناداری بین سلامت روانی دانشجویان دختر دو دانشکده در مقایسه با دانشجویان پسر دو دانشکده وجود داشت به این معنی که سلامت روانی دانشجویان پسر دو دانشکده بیشتر از سلامت روانی دانشجویان دختر دو دانشکده بوده است.
اهداف پژوهش:
به طور کلی اهداف این پایان نامه می تواند از جنبه نظری زمینه ای را برای گسترش آگاهی و افزایش دانش در حوزه سلامت روانی فراهم کند و از نظر کاربردی نیز زمینه ای را فراهم کند تا در مورد بهداشت روانی و سلامت روانی دانشجویان مراکز اقدامات موثری صورت بگیرد و در همین راستا اهداف پژوهش به شرح زیر مطرح می گردد:
1- تعیین تفاوت سلامت روانی دانشجویان دانشکده های علوم پایه و علوم تربیتی
2- تعیین میزان تفاوت سلامتی در دانشجویان دختر و پسر دانشکده های فوق
3- ارائه راهکارهای مناسب جهت ارتقاء سلامت روانی دانشجویان دانشکدهای ذکر شده
در تعریف سلامت روانی که هدف بهداشت روانی می باشد بین متخصصان اختلاف نظر است و حتی روانشناسان و جامعه شناسان نیز گاهی در تعریف آن اختلاف نظر پیدا می کنند. می توان گفت منظور از سلامت روانی، سازگاری درست با خود و محیط اجتماعی است. شخصی را دارای رفتار سالم یا دارای رفتار شخصیت سالم خواهیم گفت که هم تاکنون از نقطه نظر خویش و هم از نقطه نظر دیگران با محیط اجتماعی سازگار باشد و بتواند با دوستان-اطرافیانش بدون احساس فشار و تعرض های غیر ضروری زندگی کند.
شخص سالم رفتار غالبا زندگی را رضایت بخش و خوشایند در می یابد. روش و شیوه زندگی او چنان است که زندگی را برای دیگران نیز رضایتبخش و خوشایند می نماید و در واقع سلامت روانی یک حالت تعادل بین خود و محیط اجتماعی است. با توجه به تعریف سلامت روانی، می توان گفت که فردی دارای حالت عادی یا بهنجار است که استعدادهای او از رشد و تکامل متناسب و هماهنگ برخوردار باشد و او نیازهای خود را با روش و شیوه ای ارضاء کند که مورد قبول خودش و اشخاص دیگری باشد که با او هم محیط هستند. ...
فصل اوّل: مقدمه
بیان مسئله
سوالهای پژوهشی
اهداف پژوهش
اهمیت و ضرورت پژوهش
متغیرها و تعاریف مفهومی و عملیاتی آنها
خلاصه مباحث مطرح شده
فصل دوم: پیشینه تحقیق
تاریخچه بهداشت روانی
تعریف سلامت روانی و نظریه های شناختی ارائه شده
هدف اصلی بهداشت روانی و دیدگاههای روان تحلیلگری و انسانگری در مورد بهداشت روانی
الگوی شخصیت سالم از دیدگاه رفتارگرایی
الگوی شخصیت سالم از دیدگاه پرلز
نظریه عقلانی هیجانی الیس
دیدگاه اریسکون در مورد مشخصات افراد سالم
انسانها دارای شخصیت سالم از نظر الکساندر
دیدگاه انجمن ملی بهداشت جهان درباره افراد دارای سلامت
ذهنی و روانی
دیدگاه های نظری درباره سلامت روانی
الفنظریه سیستم ها
بودیکود اکولوژیکی
جمفهوم تعادل حیاتی
فصل سوم: روش تحقیق
طرح تحقیق
انتخاب نمونه یا نمونه گیری
جامعه آماری
تعداد نمونه
روش نمونه گیری
معرفی ابزار پژوهش و پایایی آنها
روش جمع آماری اطلاعات
روش آماری
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل آماری
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
پیوستها
منابع