دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 127 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 465
برچسبها : شادکامی منبع کنترل کنترل درونی کنترل بیرونی
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه بررسی تعیین رابطه بین شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
پایان نامه حاضر با هدف یافتن رابطه بین شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی در بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل انجام شده است. طرح پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل 120 نفر از دانشجویان دختر و پسر، شامل 60 دختر و 60 پسر مشغول به تحصیل در دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی 90-91 بود. نمونه های مورد مطالعه از بین دانشجویان دختر و پسر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه شادکامی آکسفورد و آزمون منبع کنترل نوویکی و استریکلند استفاده شده است. متغیرهای مورد بررسی در پژوهش شامل جنسیت، شادکامی، منبع کنترل درونی و بیرونی و... است . نتایج پژوهش و تحلیل داده ها نشان داده است که دخترها و پسرها از نظر شادکامی با یکدیگر تفاوت معناداری ندارند، یعنی فرضیه مربوط به شادکامی رد گردید. همچنین مشخص شد که دخترها و پسرها از نظر استفاده از انواع منبع کنترل با یکدیگر تفاوت دارند، به این صورت که دخترها بیشتر از منبع کنترل درونی استفاده می کنند و پسرها از منبع کنترل بیرونی. یعنی فرضیه مربوط به تفاوت منبع کنترل مورد تایید قرار گرفت. برای بررسی تفاوت بین شادکامی و منبع کنترل در دانشجویان، نتایج به دست آمده نشان می دهد که آزمون لوینز برای ارزیابی فرض همگنی واریانس ها معنی دار نیست بنابراین تفاوت معنی داری بین شادکامی و منبع کنترل دختران و پسران دانشجو به دست نیامد.
کلید واژه ها: شادکامی، منبع کنترل، کنترل درونی، کنترل بیرونی
اهداف پژوهش
هدف تحقیق حاضر تعیین رابطه بین شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی در دانشجویان دختر و پسر است ، لذا در این پژوهش :
- تعیین رابطه بین شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی در بین دانشجویان دختر و پسر؛
- تعیین رابطه شادکامی بین دانشجویان دختر و پسر؛
- تعیین رابطه منبع کنترل درونی و بیرونی بین دانشجویان دختر و پسر؛
را مورد بررسی قرار داده ایم.
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها
تعریف نظری : به نظر آرجیل مارتین ولو (1995) سه جز اساسی شادکامی عبارتند از : هیجان مثبت، رضایت از زندگی و نبود هیجانات منفی از جمله افسردگی و اضطراب.
تعریف عملیاتی : متغیر شادکامی بین 120 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی به وسیله آزمون شادکامی آکسفورد که توسط آرجیل ولو (1989) ساخته شده مورد ارزیابی قرار گرفته است. این آزمون حاوی 29 سوال چهار گزینه ای است. محتوای پرسشنامه به بررسی عزت نفس، رضایت از زندگی، کارآمدی، خلق مثبت، سلامتی و به طور کلی شادکامی افراد پرداخته است.
تعریف نظری : برخی افراد معتقدند تقویت کننده ها به رفتار خود آنها وابسته اند (منبع کنترل درونی)، در حالی که برخی دیگر فکر می کنند تقویت کننده ها توسط نیروهای بیرونی کنترل می شوند (منبع کنترل بیرونی).
تعریف عملیاتی : منظور از منبع کنترل درونی-بیرونی نمره ای است که 120 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه مورد نظر، شامل 60 دختر و 60 پسر، از آزمون منبع کنترل نوویکی و استریکلند (1973) به دست آورده اند.
بحث و نتیجه گیری
پژوهش حاضر جهت پاسخگویی در رسیدن به هدف کلی تعیین ارتباط بین شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی و جنسیت بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد واحد اردبیل شکل گرفت، پس از تدوین و گردآوری مطالب و پژوهش های انجام گرفته در این زمینه و زمینه های مشابه و طراحی طرح پژوهشی، شروع به جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات گردید؛ که شرح مفصل آنها در فصول گذشته ارایه گردیده است و در اینجا به صورت اجمالی به سوال های پژوهشی پاسخ داده خواهد شد و در مورد نتایج به دست آمده بحث خواهد گردید. فرضیه اول پژوهشی در ارتباط با بررسی رابطه شادکامی و منبع کنترل درونی و بیرونی در دانشجویان بوده است. با توجه به نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری بین شادکامی و منبع کنترل دختران و پسران مشاهده نشده است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته و نتایج این پژوهش دختران و پسران از نظر شادکامی با یکدیگر تفاوت معنی دار ندارند و ممکن است شادکامی به سایر عوامل جز جنسیت مربوط باشد. همچنین با توجه به تفاوت منبع کنترل در دختران و پسران مشخص می شود که درونی ها سلامت روانی بیشتری دارند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند. در تعاریف شادکامی به نبود اضطراب و افسردگی اشاره شده است، یعنی نبود افسردگی و اضطراب نشان دهنده شادکامی افراد است، ادامه را در پایان نامه ی دانلودی مطالعه نمایید. ...
فصل اول : کلیات پژوهش
مقدمه
بیان مساله و سوال های پژوهشی
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها
تعاریف نظری
تعاریف عملیاتی
فصل دوم : ادبیات و پیشینه پژوهش
شادکامی
دیدگاه های نظری در مورد شادکامی
نظریه ی آرجیل و همکاران
دیدگاه هدونیکو ادایمونیک
دیدگاه ایدامونیک
نظریه ی داینر و همکاران
منبع کنترل
رویکرد ها و نظریه های متفاوت درباره وضع کنترل
منبع کنترل درونی
منبع کنترل بیرونی
تفاوت های سنی و جنسی در منبع کنترل
تفاوت های رفتاری در منبع کنترل
یادگیری و منبع کنترل
پیشینه های پژوهش
شادکامی- پیشینه های داخلی
پیشینه های خارجی
منبع کنترل- پیشینه های خارجی
پیشینه های داخلی
فصل سوم : روش پژوهش
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه آماری و روش نمونه گیری
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری
ابزار پژوهش
پرسشنامه شادکامی آکسفورد
آزمون منبع کنترل نوویکی و استریکلند
فصل چهارم : یافته های پژوهش
نتایج پژوهش
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت ها
پیشنهادات
منابع